recept: Hagymás virslisaláta, Kifőzde
Hagymás virslisaláta
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

2-4 pár (bécsi) virsli,
2-4 közepes fej hagyma,
só, bors, ecet, cukor,
petrezselyemzöld,
olaj, mustár



Tisztítsuk meg a hagymát és vágjuk fel karikákra. Jó a vöröshagyma is, de jobb a lila, esetleg póré, és még jobb vegyesen.
Fonnyasszuk meg két ek. olivaolajon hagymánként egy bő csipet sóval, majd hintsük meg apróra vágott petrezselyemzölddel és őrölt borssal, tegyünk rá egy ek mustárt, keverjük jól össze és tegyük rá a közben felkarikázott virslit. Pirítgassuk 2-3 percig, de keverjük folyamatosan, és vigyázzunk, ne süljön meg a virsli, de még csak ne is domborodjanak a karikák. Csak annyi, hogy melegen is magába szippanthat a borsos-hagymás olivából egy cseppecskét.
Ha már eléggé gyanakszunk a virsli alakváltozó kedvére, húzzuk le a tűzről és fedjük le. Készítsünk egy kellemes ecetes lét egy-két bögre vízzel, ízlés szerint 1-3 ek 20%-os ecettel, egy-két teáskanál cukorral, sóval. Az ízeket hidegen, kóstolással állítsuk be, ha magában kellemes, meg fog felelni.
Ha kész, tegyük bele a hagymás virslit, és keverjük el a lében. Csak annyi levet készítsünk, amennyi ellepi, nem kell szegény virsliknek úszkálni. Várjunk, míg lehűlik, addig is keverjük át néhányszor. Ha lehűlt, kóstoljuk meg, ha kell, ízesítsük, és tegyük 2-3 órára hűtőszekrénybe.
Szűrőkanállal szedjük, adhatunk mellé friss kiflit vagy zsemlét, még főtt tojást is.



Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JG - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése nem időigényes.


Kapcsolódó anyagok: kalmusz virsli

Forrás: A 60-as évek egyik hidegkonyha-slágere volt.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2010.01.29. Utoljára frissítve: 2010.01.12.
Utolsó megtekintés: több, mint 6 napja (2024-04-27 19:32:53 - 3.68)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez